Baristický kurz

Tento kurz  je určený pre študentov našej školy, ktorí majú záujem získať komplexné vedomosti zo sveta kávy. Počas 3 dní si v rámci praktických cvičení osvojíte nielen prípravu dokonalého espressa, ale naučíte sa aj speňovať mlieko a pripraviť lahodné cappuccino, latte machiato či frappé.

Témy kurzu:

- pôvod a história kávy

- pestovanie, zber a spracovanie kávy

- praženie a spracovanie kávy na záverečný produkt

- hodnotenie a posudzovanie kávových zŕn

- balenie a správne skladovanie kávy

- spôsob výroby instantnej a bezkofeinovej kávy

- pôsobenie kávy na ľudský organizmus

- ukážka praženia zelenej kávy

- kávovar a manipulácia s nim

- správna údržba a čistenie

- mlynček a mletie kávy

 

- príprava espressa a rôznych druhov káv

- základy techniky Latte Art

Záverečné hodnotenie:

Teoretická časť: písomný test

Praktická časť: práca s kávovarom, mlynčekom, príprava základných druhov káv

 Študent obdrží Certifikát o absolvovaní baristického kurzu.

 

 



 

Posledná úprava ( 18. marec 2017 )
 
© 2019 Súkromná hotelová akadémia
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.